Website voor de Kasbah-bewoners en belangstellenden, verzorgd door Erik Nijhof, sinds 1987 bewoner in het complex.


De destijds weinig actuele en amper inspirerende website van de Bewonervereniging Kasbah was in 2011, het jaar waarin ik bestuurslid werd, de reden om www.dekasbah.nl op een regenachtige zondagnamiddag in elkaar te knutselen. De club van Steve Jobs had daar immers een alleraardigst programmaatje voor gemaakt.


5 Jaar later voorziet deze website nog steeds bewoners en belangstellenden van de Kasbah in actuele informatie over wat er speelt in ons unieke wijkje. In toenemende mate aangevuld met ‘tijdloze’ achtergrond informatie. Dat alles middels een ondeugende mix van kritische journalistiek en  zuigende blog.Deze website is niet iets van de bewonersvereniging, waar elke zo veel jaar een nieuw bestuur wielen probeert uit te vinden en waar de keuze van onze url belangrijker schijnt te zijn dan de boodschap, noch van groepjes die van het complex het liefst een soort Blom-Reservaat willen maken. Ook is deze webstek géén uithangbord van verhuurder Welbions of de overheid. Wel berichten we over hun doen en laten wanneer dat de Kasbah raakt.


Dankzij de weigering door de ongekozen vertegen-woordigers van de Stichting Wijkvertegenwoordiging Groot-Driene in 2015 dit initiatief met een buurtbon te ondersteunen, is deze website nog steeds 100% vrij van subsidie en overheidsbemoeienis. Hetgeen het her en der ontbreken van links naar deze onafhankelijke website mag verklaren...


Ontwikkelingen in 2015 hebben er toe geleid dat mijn aanvankelijke plannen om de informatie van deze website over te hevelen naar de verenigingswebsite van de Bewonersvereniging Kasbah bij het oud vuil zijn gezet - netjes gescheiden natuurlijk. Www.dekasbah.nl blijft dus in de lucht en onafhankelijk bijdragen aan de voor de Kasbah zo kenmerkende tegendraadse diversiteit. Aangekomen in de on line wereld van de 21e eeuw, ziet die er óók in Piet Bloms Stedelijk Dak duidelijk anders uit dan de in de jaren 70 hangen gebleven, zich moralistisch verheven voelende generatie ’68 wellicht vermeent.


Erik Nijhof

 

Over deze website

Deze voor iedereen toegankelijke website is ondergebracht op Nederlandse servers en is niet gekoppeld aan Google, Facebook, Twitter of andere onderdelen van ‘big data’. En koekjes zijn er hier om van te smikkelen en te smullen...
 

Na 5 jaar is deze website aan een grondige actualisering toe. De indeling en navigatie werden de afgelopen jaren bepaald door de actualiteit, niet altijd door een fraaie en logische indeling van een moderne website.


De komende tijd gaat de zaak (dus) op de schop en dat betekent dat er aan de indeling gesleuteld gaat worden. Niet de techniek, maar de content zal daarbij onveranderd het uitgangspunt zijn.


Wie wil refereren aan of wil linken naar informatie op deze website, kan het beste de ‘portal’-site vermelden: www.dekasbah.nl.

Iets te melden? Leuk evenement gepland? Mail de redactie via redactie@dekasbah.nl.